Woonhuis 1

Projectomschrijving – interieur woonhuis

Een metamorfose van een woonhuis. Een binnenhuisarchitect heeft voor deze woning een bijzonder ontwerp gemaakt en heeft het mogelijk gemaakt om de bestaande keuken her te gebruiken en deze naar een ander vertrek te verplaatsen. Het uitgangspunt is geweest om een warm geheel te krijgen met een echte woonkeuken. Wij hebben hiervoor lange eiken blakenplafond mogen maken. Verder zijn er plekken gecreëerd voor de kinderen.

De keuken hebben we gedemonteerd en weer netjes opgebouwd. Daarbij zijn de nodige aanpassingen aangebracht als een extra ladekast, bar-ombouw, zijwanden gespoten in de kleur van de bestaande keuken.

In  de woonkamer is er een plek gekomen met open haard met eiken planken en blad.

Speelhuis en opbergruimte

Tevens hebben wij een mooi speelhuis onder de trap mogen maken waarbij ook aan de ouders is gedacht voor de opbergruimte. Een bankje met daaraan een bureau is voorzien van verrijdbare bakken en op de muur zit een achterwand voor de bescherming en het makkelijk schoonhouden.

Deze meubels zijn allemaal in eigen werkplaats afgelakt in watergedragen verf. Watergedragen verf droogt sneller, is slijtvaster en, hoewel in begin minder glanzend dan alkydverf, de glans blijft langer hetzelfde.

Zowel de ouders als de kinderen zijn blij met het resultaat en geeft hen veel woonplezier!