Tafels

Projectomschrijving – ontwerp diverse tafels

Salontafel

Een salontafel uitgevoerd in MDF. In de jaren 70 kwamen er nieuwe typen vezelplaat op de markt: Medium-Density Fibreboard (MDF). In tegenstelling tot zacht- en hardboard wordt in deze platen wel lijm toegevoegd. De zeer fijngemalen houtvezels worden gemengd met kunstharslijmen en in droge toestand geperst. MDF is zeer goed bewerkbaar, door de fijne vezelstructuur splintert het niet. MDF werkt nauwelijks en heeft een grote buigsterkte. De tafel is gespoten in hooglans wit. Om de tafel optisch te laten zweven is de tafel is voorzien van een terug liggende plint.

Eettafel

Een bijzondere eettafel. Zowel het blad als het onderstel van de eettafel is uitgevoerd in massief eiken. Dit is een bijzonder ontwerp waarbij je geen last hebt van de tafelpoten als je er aan gaat zitten. De gehele tafel is in de olie white wash gezet: een voedende olie, speciaal ontwikkeld om, eenmaal in het hout, uit te harden. Hierdoor krijgt het de unieke eigenschap de originele houtstructuur te accentueren door een witte tekening te geven in de nerven en noesten, maar ook te beschermen tegen vuil, vlekken en uitdroging. Deze tafel is met een grote van 3500 x 1200 mm (lengte x breedte) een juweeltje om te zien.

Salontafel in massief eiken

De klant wilde beide tafels in een gelijke kleur hebben als de bestaande eettafel. Hiervoor hebben wij 2 soorten pigment vermengd met water en daarmee de tafels op kleur gebracht. Daarna zijn de tafels 3 keer gelakt. Het resultaat is zoals de klant wenste; dezelfde kleur als de bestaande eettafel.

Tafels zijn in vele varianten en modellen te verkrijgen. Van massief hout tot staal en diversen kunststoffen. Laat uw wensen tot leven komen bij 4D expo!